Burcu Altundağ
mail@mail.com

PORTOFINO

Portofino sadece küçücük bir balıkçı koyu iken, Vittorio Paltrinieri adında bir İtalyan öyle bir “Portofino” der ki, yıllarca kimsenin dilinden düşmez bu şarkı, dalga sesleri eşliğinde büyük aşkını bulduğu bu ufacık koyu anlatır. "I found my love in Portofino.."

İtalyan rivierası’nın en popüler tatil kasabalarından biri olan Portofino, yaklaşık 500 civarında bir nüfusa sahip. Ancak tabii ki, yaz aylarında bu rakam oldukça artıyor.

Cenova iline bağlı bir belde olan Portofino, kuzeybatı İtalya’da, Liguria Bölgesi’nden yer alıyor.
Cenova ili içerisinde en küçük belediye olan Portofino, ciddi anlamda koruma altında. İnşaat yasağı bulunduğu için, kasabanın merkezinde sadece 3 otel bulunuyor.

Gelelim deniz mahsülleri ile zengin bir menüye sahip bu romantik koyda size tavsiye edebileceğim Restaurant’a. Strainer Restaurant, Chef Gerardo’nun bize özel sunumuyla bir Egeli olarak beni bile etkiledi ise, gitmekte fayda var.

Fakat bu özel sunum, ara sıcaklar, ana yemek ve meyve ikramına kadar uzayınca, hesap da tabii ki menüde yazan fiyatlardan bir o kadar farklı oluyor ;))

Değer mi derseniz, bence bir kerelik değer. Ama dürüst olmak gerekirse, soldan sağa adımlasan 100 -150 adımı geçmeyecek bu koydan çok daha doğa zengini koylarımız var Türkiyemde.

Çok detaya girmeden, yine ve hep söylüyorum : "Bir başkadır benim memleketim !" ama Magico Portofino ! 

  • PAYLAŞ: