Twitt Perisi

Bir "Adamın" Seni Koruması Tarifsiz Bir Olaydır

"Sen istediğin kadar güçlü ol,bir adamın seni koruması bambaşka bir olaydır" yazıyordu. Bir an düşündüm ve dedim ki; evet sen uzaktan bakılınca çok güçlü,ayakları yere sağlam basan,tek başına savaşan,dimdik duran bir kadınsın belki ama, bir adamın seni korumasının nasıl ruhunu okşayacağını biliyor musun? farkında mısın? dedim kendi kendime. Belki bu paylaşımım sebebiyle Instagram’daki takipçilerim arasında kadın ve erkek eşittir,erkek asla üstün değildir mevzularına gireceklerdir ve bana saydıracak hemcinslerim de olacaktır. Ancak çok üzgünüm,ben kadın erkek eşitliğine böyle özel böyle hassas bir bam telinde inanmıyorum. Bir erkeğin bir kadını koruması,kadının aciz oluşundan değildir ki!…

Bir erkek kilometrelerce uzağındayken de kadına varlığını hissettirebilecek kadar da duyarlı da olabilir. Nefesini ensenizde,gücünü yüreğinizde de hissettirebilir size. Yani isterse yapar bence:)

Şöyle bir gerçek var ki konu ne olursa olsun acı ama gerçek,biz Dünyaya kadın olarak gelince evet çok özeliz ama 1-0 da erkeklere nazaran mağlup başlarız. Tek başımıza sokağa çıkmalarımızın bile küçüklüğümüzde sınırlandırılmasından tutun,ilişkilerdeki Türkiye’de ki “aman oğlum göster teyzene p**pini” şekli övünülesi yetiştirilmelere kadar varır hikayeler. Erkekler kadar özgür olmadığı durumlar fazladır kadınların. Mesela erkek yapınca elinin kiri,kadın yaparsa; vay anasını! denir buralarda…

Gerçi defalarca yazılarımda günümüzdeki kadınlarımızın maşallah yedikleri haltlarıyla erkekleri sollamış olduklarını da vurgulamaya çalışıyorum. (özellikle evlilerden söz ettim hatırlarsanız)

Ama aslında kadın güçlü görünse de öyle narindir ki,öylesine sevgiye açlıkları vardır ki, belki geçmişten gelen travmaları,belki de bazen babasızlığın verdiği özlemiyle bir adamın korumasına,bir adam tarafından sahiplenilmeye ihtiyaç duyar daima.

ADAM dedim özellikle vurgulamak istedim!:) Bence erkekle adam arasında binlerce sayılabilecek fark vardır.

Mesela bazen kadın, yeni bir iş görüşmesi esnasında,veya yeni birileriyle tanıştığında guard almak için; bekardır ama “evliyim” der, sevgilisi yoktur ama sorulunca “evet hayatımda biri var” veya bir saniye ben nişanlıma,erkek arkadaşıma da danışayım diye varolmayan bir adamın da korunmasıyla kendisini korumaya alır. Aslında kadın,hayatında birisi olmasını istediği için değil, bazen korunmaya ihtiyacı olduğu anları hissettiği için yapar bunu. (Dürüst olayım mı? Ben çok yaparım)

Yani diyeceğim şu ki; İstediğiniz kadar güçlü olun, ister iş hayatınızda,ister özel hayatınızda… Ne olursa olsun bir adamın koruması bambaşka bir olaydır!… Tarifsizdir!.. Huzurdur.. Nasip etsin hepimize diyelim o zaman:)

 

Sağlığınız,huzurunuz yerinde,sevdikleriniz dibinizde,paranız cebinizde,ha bir de adamınız nefesinizde olsun…

 

Twitt_Perisi 

  • PAYLAŞ: