Twitt Perisi

Sonra Döndüm Dedim ki; İyi ki BEŞİKTAŞ’lıyım!

Bir süredir iş için İstanbul’daydım. Marka Pr çalışmalarını gerçekleştirmekte olduğum "Alaçatı Sakız Reçeli" için Maslak Uniq’de düzenlenen "kahvaltı festivali" ‘ne katıldık. Maslak Uniq Avm.yi ilk defa gördüm ve gerçekten çok beğendim. Biletix tarafından satışa sunulan "Breakfest" biletleri 2500 adet satıldığını duydum,ki zaten belliydi. Çünkü kapıdaki insan kuyruğunun başını görebiliyorduk,ancak sonu nerede bitiyordu 2 gün boyunca göremedik…Gerçekten muhteşem bir organizasyondu,tebrik ediyoruz. Bu arada "Sakız Reçeli" markasıyla standımızda satışa sunulan, birbirinden lezzetli ve değişik reçeller,zeytinyağları,limon curl,vişne curl çeşitleri 2 günde tükendi.. Tabiki Türkiye’nin neresinde olursanız olun, markanın yaratıcısı Aylin Köseoğlu’na @sakiz_receli Instagram hesabından da ayrıca sipariş verebilirsiniz.

Festival sonrasında diğer işlerim için ve tabiki dostlarımı da görebilmek için bir süre daha İstanbul’da kaldım. Senelerin başarılı magazin gazetecisi ,çok sevdiğim dostlarım Bekir Saçar ve eşi Aslı Saçar’ın evlerinde kendi evim gibi hissederek,muhteşem 10 gün geçirdim,tekrar çok teşekkür ederim kendilerine.

Geldiğim ilk gece sevgili arkadaşım Ebru Gençoğlu ile çarşıda buluşup,Beşiktaş-Galatasaray maçını rüya gibi atmosferi olan O meşhur Beşiktaş çarşıda izlemeye gittim.

Taksiden, deniz müzesinin önünde indiğim saniye itibariyle siyah beyazlı tüm taraftarların ellerinde meşaleleri,herp bir ağızdan söyledikleri birbirinden güzel Beşiktaş şarkıları,atılan sloganlar insanı Alice harikalar diyarında gibi hissettiriyor. Gerçekten de bir kez daha Beşiktaş’lı olduğum için gurur duyduğum,taraftarına hayranlık duyduğum bu efsane takıma ne söylesem az olur. Çarşının atmosferini yaşamamış olanlara inanın tarif edebilmem imkansız. Vidinli restaurant,Şair leyla,Olta restaurant, buluşma noktası “kartal heykeli” heryerde kızlı erkekli,dostça marşlar söyleyen güleryüzlü insanlar…Kısacası heryer SİYAH BEYAZ,yer gök SİYAH BEYAZ!….

 

Biz o akşam maçı izlemeye olta balığa gittik. Bir önceki İstanbul seyahatimde de Didem’imle Vidinli’ye gitmiştik. Orası da yine harika bir yer. Bana sorarsanız çarşıda her mekan harika!.. Çünkü insanları çok samimi,kimse kimseye asla yan gözle bakmıyor,rahatsızlık veren kimse yok,isterseniz 2 kadın da gidip maç izleyebilirsiniz dönüp bakmazlar,tam tersi bakan olursa da orası "ÇARŞI" Bilmem anlatabildim mi?::)

Maçı heyecan içinde izledikten sonra soluğu yine her maç sonrasında olduğu gibi "Deepsea" de aldık. Maçı kim nerede izlemiş olursa olsun eninde sonunda bu mekana muhakak uğruyor. Yine o akşam da aynısı oldu. Hayatında belki de birbirini hiç görmemiş veya aşina olan insanlar hep bir ağızdan masalarından ellerini havaya kaldırarak Beşiktaş’ın efsane şarkılarından adeta marş olmuş Hakan Peker’in müzik dünyasına zamanında damgasını vurduğu "Ateşini Yolla Bana" şarkısını sandalye tepelerine çıkarak elele,kolkola avaz avaz,neşeyle söylemesini sanırım hayatım boyunca asla unutamam!.. Gitmiş midir bilmiyorum ancak ben Hakan Peker yerinde olsaydım,muhakak bir maç gecesi çarşıyı ziyaret ederdim.. Deepsea’nin zaten müzikleriyle de epeyce popüler. Bunu geçen sene beni ilk defa çarşıya götüren Çarşının ciddi müdavimlerinden, Didem’mimiz söylemişti,ki zaten anlaşılmayacak gibi de değil. Ağırlıkta 80’ler,90’lar çalınan mekanda sıkılmanıza asla imkan yok. Şu anda bile ben bunları yazarken,size yemin ediyorum çarşıda olmayı çok istedim. Ben,birşeye çok eminim ki eğer İstanbul’da yaşıyor olsaydım,kesinlikle çarşıdan çıkmazdım. En kısa zamanda yine bir maç gününde denk getirip Beşiktaş’ın bir maçı için orada olmaya kararlıyım. Hatta döndüğümden beri her Beşiktaş’lı kız arkadaşıma o güzel ortamı yeniden yaşar gibi anlatırken, “muhakak sizi de götüreceğim” diyorum.. Sevgili Beşiktaş’lılar,sevgili çarşı,delikanlı çarşı,sihirli çarşı,muhteşem çarşı ve muhteşem insanlar iyi ki varsınız!

İyi ki Beşiktaş’lıyım!….

 

Bir sonraki yazımda sırasıyla sizlere istanbul gece hayatından,mekanlardan bahsedeceğim. nereye gidilmeli,nereye gidilmemeli de diyeceğim belki de:)

 

Sevgiyle kalın;

 

Twitt_perisi 

  • PAYLAŞ: