X

Alfredo Soslu Deniz Ürünlü Pizza

Travel & Gourmets
6 Okunma

Merhaba sevgili Travel and Gourmet okurları; bu hafta sonu yine yollardayız. İstikametimiz İzmir’in güzel ilçesi Urla. Bodrum’da yaşayan çok sevgili dostum Hakan ve değerli ailesibizi ziyarete geldiler. Amerikalı bu tatlı çift bize geçen sene Napa ve Toskana’ya yaptıkları keyifli geziyi anlatıyorlardı, ben de kendilerine bizim buradaki Toskana’yı görmek ister misiniz diye sorduğumda şaşkınlıkla teklifimi hemen kabul ettiler.

Ertesi gün güzel bir kahvaltıdan sonra yola koyulduk. Zamanlama bundan daha güzel olamazdı. Harika, güneşli bir pazar günüydü zaten uzun zamandır sevgili Bilge ve Reha Öğünlü çiftinin sahibi olduğu Urlice Şarap Evi’ne tekrar bir ziyarette bulunmak istiyordum.Kendilerini yoldan arayıp geldiğimizi haber verdiğim için oraya vardığımızda muhteşem bir sofra bizi bekliyordu.

Bilge ve Reha Öğünlü çifti Urla'daki şarap üreticilerinin öncüleri ve burayı ilk keşfedenlerden. Dünya standartlarındaki arpalık üzümü yüksek kalitede şaraba dönüştürme idealini ortaya koymuşlar ve burada şato yaratıcılığının iyi bir örneğini sergiliyorlar. Şarap benim uzmanlık alanım olmadığı için fazla uzatmayacağım, beni asıl ilgilendiren bu müthiş yerin sevimli organik mutfağı. Bu mutfağa sadece Urla’nın yerel üreticilerinden ve Urla pazarından özenle seçilen ürünler girebiliyor.

Şef Feray Hanımın gözümüzün önünde yaptığı lezzetli pizzalar gerçekten etkileyici. Feray Hanım beni kırmayıp pizzaları beraber hazırlama teklifimi kabul etti ve benim için günün en keyifli anları başladı. Biz mutfakta çalışırken misafirlerim bağ evinin önündeki şahane tasarlanmış bahçede ufak ufak içkilerini yudumluyorlardı. Bu güzelliklerden etkilendikleri her hallerinden belliydi ve bu da beni çok mutlu etti.

Eh insan ha deyince İtalya’ya gidip bu keyfi yaşayamıyor ama cennet ülkemizin bize sunduklarının Bilge ve Reha Öğünlü gibi vizyon sahibi insanlar tarafından değerlendirilmesi ve bu güzellikleri bize yaşatıyor olmasıyla kendinizden geçebiliyorsunuz.

Öğünlü ailesine yarattıkları bu cennet bahçesi için tekrar teşekkür ediyorum. Şimdi bu şahane lezzetleri evinizde de deneyebilmeniz için tariflerini sizlerle paylaşmak istiyorum. 

8 Kişilik Pizza Hamuru

Malzemeler:

- 500 gr. Beyaz un

- 1 paket toz maya

- 2 çay kaşığı toz şeker

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Aldığı kadar su

Yapılışı:

Bütün kuru malzemeyi bir kabın içerisine alıyoruz. Ortasına bir çukur açıp yavaş yavaş ılık su ekleyerek karıştırıyoruz. Bu işleme homojen bir hamur elde edene kadar devam ediyoruz. Hamurumuzun üzerini bir havlu ile örtüp oda sıcaklığında bir saat dinlendiriyoruz.

Alfredo Soslu Deniz Ürünlü Pizza

Alfredo sosu için malzemeler:

- ½ çay bardağı tereyağı

- 1 su bardağı krema

- 1 ½ su bardağı rende parmesan peyniri (tulum peyniri veya eski kaşar da kullanabilirsiniz)

- ½ çay bardağı taze kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Orta boy bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin. Kremayı ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Daha sonra sarımsağı ve peyniri ilave edin, hızlıca birkaç kez çevirip ateşten alın. Maydanozu ilave edip karıştırdıktan sonra sosumuz hazır.

Pizzanın üstü için gereken malzemeler:

- 100 gr. temizlenmiş karides

- 5-6 parça ançüez

- 1 küçük boy kutu ton balığı

- ½ çay bardağı kapari

- ½ çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

- 1 tutam tarhun otu

- 1 tutam çekilmiş karabiber

- 1 tutam deniz tuzu

Yapılışı:

Hamurumuzu bir pizza ya da normal fırın tepsisini tamamen kaplayacak şekilde yayıyoruz, hamurun üzerinde yaklaşık yarım cm kalınlığında tabaka oluşturacak şekilde alfredo sosunu döküyoruz. Pizzanın üzerine koymak için hazırladığımız malzemeleri yerleştirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda 25 dakika boyunca pişiriyoruz. Fırından servis tabağına aldığımız pizzanın üzerini dilersek taze ya da çok ince dilimlenmiş kırmızı soğan ile süsleyerek servis ediyoruz. 

Balkabaklı Sucuklu Pizza

Sosu için malzemeler:

- 1 avuç ceviz

- 100 gr. krema

- 1 dilim balkabağı

Yapılışı:

Bir tavada kremayı ısıtın. İçine ince rendelediğiniz balkabağını ekleyin ve ezerek karıştırın. Krema çekince cevizleri de ekleyip sos kıvamına gelene kadar çektirin.

Pizzanın üstü için malzemeler:

- Yarım kilo ince dilimlenmiş kasap sucuk

- 100 gr. rendelenmiş mozzerella peyniri

- 100 gr. rendelenmiş gravyer peyniri

Yapılışı:

Hamurumuzu bir pizza ya da normal fırın tepsisini tamamen kaplayacak şekilde yayıyoruz, hamurun üzerinde yaklaşık yarım cm kalınlığında tabaka oluşturacak şekilde balkabağı sosunu döküyoruz. Pizzanın üzerine koymak için hazırladığımız malzemeleri yerleştirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda 25 dakika boyunca pişiriyoruz. Fırından servis tabağına aldığımız pizzanın üzerini dilersek taze ya da çok ince dilimlenmiş kırmızı soğan ile süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar